Velika trambolina

Velika trambolina je dimenzija 530 cm x 305 cm (5.3m x 3.05m) a visine 115 cm. Prva asocijacija na spomenutu reč „trambolina“ jesu skokovi i bestežinska stanja pojedinca, pri čemu isti izvodi različite akrobacije u vazduhu. Izvanredan osećaj koji se javlja pri odrazu o platno tramboline, gotovo je nemoguće rečima opisati.

Zbog svojih dimenzija i opterećenja koje može da podnese velika trambolina namenjena je deci i odraslima, koji žele da uživaju u skokovima i akrobatskim veštinama koje je moguće izvesti u letu. Skakanje na trambolini privlači jednako i mlađe i starije generacije, koje na trambolining gledaju kao na vid sporta ili rekreacije.

Svima onima koji su se oduvek pitali kakav je osećaj kada poletite, velika trambolina verno dočarava isti, uz pomoć elastičnog platna koje je rastegnuto preko metalnog okvira kružnog ili pravougaonig oblika. Par sunožnih odraza o platno dovoljni su da se vinete u vazduh i prepustite kreativnom izvođenju najrazličitijih akrobacija. Elastično platno doprinosi visini odraza i čini da adrenalin pokreće celo telo pojedinca.